субота, 8. јун 2013.

Petak, 07. jun 2013.


"Železnice Srbije" od večeras, 7. juna,  primenjuju letnju sezonu saobraćaja uvođenjem  sezonskog voza "Panonija", na relaciji Subotica (Novi Sad) – Bar, kao i uključivanjem vagona za prevoz automobila u dnevnom i večernjem vozu iz Beograda za Bar.



Na slici: Ukrštvanje Beovoza iz Pančeva i voza za Bukurešt u Krnjači. Slikano 3.juna 2011.

Zbog velikog intereresovanja za prevozom automobila na relaciji Beograd – Bar–Beograd od večeras, u sastavu večernjeg voza u 20.10 sati, kao i jutarnjeg u 9.10 sati, svakodnevno će biti uključeni i vagoni za prevoz praćenih automobila.
Jutarnji voz u svom sastavu ima samo vagone sa sedištima, dok večernji voz, osim vagona sa sedištima, ima kušet i spavaća kola.  U večernjem vozu, kao posebna ponuda srpskih železnica, uključena su i jedna spavaća kola iz sastava Plavog voza. Iz Bara za Beograd vozovi polaze u 9.00 i 19.00 sati.
Cena karte u jednom smeru Beograd – Bar ili Bar – Beograd, u drugom razredu voza, uključujući i rezervaciju sedišta, košta 24 evra, dok za prevoz automobila treba izdvojiti 30 evra.
Sezonski voz "Panonija", saobraćaće od 7.juna do 8.septembra, sa polaskom iz Subotice u 18.14 sati, a iz Bara za Suboticu u 17 sati. U sastavu ovog voza, biće vagoni  sa sedištima, kušet i spavaća kola, a za putnike iz Novog Sada (21.09 sati) u ponudi su i vagoni za prevoz automobila.
Osim vagona iz Subotice i Novog Sada u sastavu ovog voza, određenim danima u nedelji, saobraćaju direktna kola iz Moskve, Praga i Budimpešte.
Vozna karta u drugom razredu voza sa rezervacijom sedišta, od Subotice do Bara iznosi 30 evra, a na relaciji Novi Sad – Bar 26,80 evra. Cena prevoza automobila od Novog Sada do Bara iznosi 30 evra.
Karte u međunarodnom saobraćaju plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti.
Srpske železnice putnicima nude i brojne povlastice za jeftiniju vožnju u međunarodnom saobraćaju kao što su: povlastice za grupna putovanja, Rail Plus, Balkan Flexipass, City Star, kao i ponude SPECIJAL za brojne evropske destinacije.

Vest preuzeta sa portala Železnica Srbije

0 коментара:

Постави коментар