среда, 26. јун 2013.

IRJ: Pojavio se prvi poljski Pendolino

Prvi od 20 sedmodelnih Pendolino garnitura za PKP Ontercity prezentovano je zameniku Polskog ministra transporta Mr Andreyeju Masselu, i direktoru PKP Intercity Mr Janusz Malinowski u u fabrici Alstom Savigliano u Italiji 17.juna.

Prvi voz je trenutno na testiranju, i u PKP Intercity kažu da je proizvodnja preostalih garnitura u toku, sa 35 garnitura, koje su već završene. 
PKP Intercity je u maju 2011. podpisao sa Alstomom ugovor vredan 665 miliona evra za isporuku i održavanje elektromotornih vozova, koji nisu sa samonaginjućim sandukom, za brzine 250km/h, namenjene za 402 putnika. Voz će biti snabdeven sa ERTMS sistemom kabinske signalizacije, za Poljski, Češki, Nemački i Austrijski sistem signalizacije, i imati mogućnost saobraćaja na sistemima elektrifikacije 15kV, 25kV neizmenične struje, kao i na sistemu elektrifikacije 3kV jednosmerne struje. 

Isporuka počinje naredne godine, i očekuje se da će vozovi saobraćati na linijama Varšava - Gdanjsk i Varšava - Krakov/Katovice od decembra 2014. pod brendom EIC Premium. Voz će takođe biti korišćen za saobraćaj Varšava Gljivice preko Katovica, za Vroclav preko Opolde, i Rzezov preko Tarnova.

Alstom će održavati vozove narednih 17 godina, i sagraditi depo na lokaciji Varšava Gročov.

Preuzeto i prevedeno sa portala International Railway Journal.

0 коментара:

Постави коментар