четвртак, 20. јун 2013.

Sreda, 19. јун 2013.

Dva vagona putničkog voza koji je saobraćao iz Prijepolja za Beograd, iskliznula su sa šina danas u 16.10 sati, između železničkih stanica Lastra i Valjevski Gradac, na deonici barske pruge Valjevo-Kosjerić.


Slika iskliznuće vagona prilikom manevre u Nišu, u novembru 2009. Preuzeto sa portala www.sis-nis.com.
Povređenih nije bilo, a železnički saobraćaj između Beograda i Bara trenutno je u prekidu. Putnici iz ovog voza prevezeni su autobusom do Valjeva , odakle će putovanje nastaviti vozom.

Putnici iz vozova koji su danas u 14.40 i 15.50 sati iz Beograda krenuli za Prijepolje, autobusima će biti prevezeni od Valjeva do Lastre,odakle će putovanje nastaviti železnicom, uz kašnjenje od oko dva do tri sata.

Brzi voz koji saobraća iz Bara u pravcu Beograda, biće preusmeren na pomoćni prevozni pravac preko Kraljeva i Lapova i u glavni grad stići takođe sa zakašnjenjem od oko dva do tri sata.

Komisija za vanredne događaje „Železnica Srbije“  utvrdiće uzrok ovog iskliznuća. Pomoćni voz srpskih železnica krenuo je ka mestu iskliznuća dva vagona, kako bi oni što pre bili vraćeni na šine i saobraćaj bio uspostavljen.

Očekuje se da će saobraćaj biti normalizovan sutra u prepodnevnim satima.

Vest preuzeta sa portala Železnica Srbije

0 коментара:

Постави коментар