уторак, 30. јул 2013.

Mondo: Turci sad gazduju Lukom Bar

CRNA GORA - Turska kompanija Global ports kupila je 62,09 odsto akcija Kontejnerskog terminala i generalnih tereta u Luci Bar za 8,08 miliona evra.


 
Crnogorska Tenderska komisija za privatizaciju prihvatila je ugovor o kupoprodaji akcija Kontejnerskog terminala i generalnih tereta koji će biti zaključen sa Global portsom.Predlog ugovora usaglašen je nakon uspešnih pregovora sa turskim ponuđačem, pri čemu je povećana prvobitno ponuđena cena od 7,1 milion evra, saopštila je Tenderska komisija.
Global ports preuzeo je obavezu da u roku od tri godine realizuje investicije u restrukturisanje kontejnerskog terminala, vredne 13,5 miliona evra.
"Turska kompanija realizovaće i dodatni investicioni program u periodu od pet godina nakon faze restrukturisanja, vredan 7,6 miliona evra", navode u Tenderskoj komisiji.
Predlog ugovora predviđa i obavezu Global portsa da sprovede socijalni program, kao što je predviđeno kolektivnim ugovorom.
Turska kompanija za realizaciju socijalnog i programa podrške zaposlenima treba da obezbedi 6,5 miliona evra.
Predlog ugovora predviđa i pravo prodavca da, kao ugovornu kaznu, zadrži 100 odsto iznosa kupoprodajne cene u slučaju da se u potpunosti ne realizuje investicioni program, na način definisan ponudom.
Predviđen je i automatski raskid ugovora o kupoprodaji i koncesiji ukoliko dođe do kršenja obaveza.

Vest preuzeta sa portala Mondo.

0 коментара:

Постави коментар