петак, 3. мај 2013.

 Datum: 27.4.2013.
Vest preuzeta sa portala RT Vojvodine

MOKRA GORA -U srpske železnice biće uloženo oko dve i po milijarde evra u narednih pet do sedam godina, najavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović, na prvom međunarodnom železničkom biznis forumu na Mokroj Gori.

Glavni cilj je, prema njegovim rečima, da Srbija dobije kvalitetnu i modernu železnicu u skladu sa evropskim standardima, a prvi rezultati biće vidljivi već za tri godine.

Simonović je rekao da će samo u toku ove godine biti uloženo oko 1,4 milijarde evra u projekte kao što su železnički koridori 10 i 11, železnička stanica Prokop u Beogradu i u druge objekte i pruge.

RTV (Aleksandar Bedov)
On je kazao da će u periodu od pet do sedam godina srpske železnice dobiti oko 70 novih vozova raznih struktura, kojima će biti obuhvaćene i regionalne i lokalne pruge, što će značajno poboljšati kvalitet prevoza.

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić je istakao da bez kvalitetnog saobraćaja, a pogotovo železničkog, nema ni kvalitetnog razvoja bilo koje zemlje.

Zadatak za Srbiju je prema evropskim zahtevima izgradnja saobraćajanih koridora, elektrifikacija pruge, uspostavljanje novog kargo sistema.

"Što se PKS tiče, svakom od preduzeća koje danas prisustvuje na forumu na Mokroj Gori, kao i svim firmama u Srbiji, na raspolaganju smo za sve vrste kontakata i podršku kako bi poslovanje u Srbiji bilo bolje", poručio je Sertić.

Na železničkom biznis forumu, čiji je medijski partner novinska agencija Tanjug, prisustvuje oko 100 predstavnika stranih i domaćih preduzeća, kao i predstavnici državnih organa i institucija.

0 коментара:

Постави коментар